top of page

Správy z helpdesku – Oceňovanie DL a AA

Vážení užívatelia,

chceli by sme vás informovať o novej tarifnej štruktúre dopravcov DL a AA a uviesť pár príkladov ako pri oceňovaní rezervácií treba postupovať.   


Delta


Zvlášte postavenie tu majú knihovacie triedy W a E, ktoré sú spojené so všetkými ostatnými tarifmi v ekonomické triede. Knihovacia trieda W se používa pre „seating“ bez poplatku, knihovacia trieda E pre najlacnejšie tarify bez batožiny.


Ako postupovať:


Agent naknihuje rezerváciu do triedy E nebo W a po ocenení dostane tarif, ktorý zobrazí najnižšiu voľnú knihovaciu triedu okrem E a W.


Príklad: Rezervácia je v knihovacej triede E. Pokiaľ je voľná knihovacia trieda T, systém použije pre ocenenie tarif THX7LRES. Táto cena je lacnejšia ako pri knihovaní do triedy T a bude vždy bez batožiny. Pokiaľ ale agent chce vystaviť letenku s batožinou, musí pri rezervácií použiť knihovaciu triedu T a systém mu ponúkne tarif THX7SRES, ktorý je drahší a má v cene batožinu – viď príloha. Je to úplne nový postup a nefunguje na to *:BFn


American airlines


Pre ocenenie leteniek z Europy do USA je najlepšie použíť funkciu FQA alebo branded fares (viď odkaz nižšie). Zvláštny postup je pre ocenenie - z opačného bodu, tj. cesty začínajúce z USA (príklad nájdete pod nižšie uvedeným odkazom).

Venujte prosím chvíľku priloženým príkladom (príloha): tarifná štruktúra DL a AA

Ďakujeme

S pozdravom Váš Travelport

0 comments
bottom of page