top of page

Správy z helpdesku – Medzera v mene, EMD, informácie od dopravcov

Vážení uživatelia,

sneh nie a nie prísť a zima žiadna. Jedinou istotou sú pravidelné novinky z nášho helpdesku.

1.Menný element

Galileo Vám teraz umožňuje vkladať medzeru do menného elementu. Mená vložte tak ako potrebujete aby boli zobrazené. Systém už medzeru medzi mená nevyhodí ako tomu bolo doteraz.


Príklad: 1.1VON DREHLE/DAVID MR 2.1BROWN/MARIA ANNA MRS


Všetky post-booking produkty ako sú GEM, GRM, Smart Agent, Rapid Reprice a dalšie medzeru v mene podporujú a sú vám plne k dispozícií.

2. Informácie k EMD

Nemáte ešte vytvorený prístup do vedomostnej databáze „My Travelport“? Tak si ho určite vytvorte na https://my.travelport.com. Nájdete tu mnoho vstupov, postupov, manuály atď.


A ako novinku taktiež okamžitý prístup k informáciam o EMD jednotlivých dopravcov. Pre vyhľadanie zadajte EMD YY (YY je kód dopravcu).


Neviete aký typ dokladu zvoliť keď vkladáte APIS - občianský preukaz? IATA AIRIMP manuál špecifikuje „identity card type“ takto:

A – adult, C – child, I - infant

3. Správy od dopravcov

S okamžitou platnosťou je prísne zakázané knihovať segmenty EK/MK separátne a musia byť knihované ako Married segments, t.j. z availability origin-destination (nie z availability jednotlivých úsekov).


Ďalej letecká spoločnost Saudi (SV) najnovšie umožňuje Galileo agenturám Claim PNR (tj. pretiahnutie skupinovej rezervácie od SV do Galilea).


Vstupy pre Claim PNR:

C/SV*ABCDEF: zobrazenie rezervácie (ABCDEF je SV PNR reference).

C/SV/OK: pretiahnutie rezervácie do Galilea

Váš Travelport

0 comments
bottom of page