top of page

Správy z helpdesku – výmena EMD voucheru na ETKT a DOB u detských leteniek

Vážení užívatelia,

radi by sme vás informovali o možnosti výmeny EMD-S vystavené dopravcom (EMD voucher) na elektronickú letenku a pripomenuli vkladanie dátumu narodenia u detských leteniek.

1. Výmena EMD-S vystavené dopravcom (EMD voucher) na elektronickú letenku

Túto funkcionalitu v Galileu umožňujú zatiaľ dve letecké spoločnosti: British Airways (BA) a KLM (KL). Postup výmeny nájdete v dokumente Výmena EMD voucheru na ETKT. Máte EMD voucher a potrebujete ho vymeniť na letenku? Dajte vedieť! Radi vám s celou výmenou pomôžeme.

2. Dátum narodenia u detských leteniek

Podľa informácie niektorých dopravcov je treba pri vystavovaní leteniek pre deti a ďalšie typy cestujúcích u ktorých použitý tarif závisí od veku uvádzať ich dátum narodenia do endorzačnej rubriky na letenke a zároveň do SSR v PNR.

Rezerváciu v Galileu je treba ošetriť nasledovne:

  1. Vložiť DOB do SSR- príklad vstupu: SI.P2/CHLD*12SEP18

  2. Vložiť DOB do Endo Boxu (po uložení ocenenia), napr. TMU1EBDOB 12SEP18

Týmto vstupom upravíte endorzačnú rubriku bez toho, že by sa akokoľvek zmenil pricing indicator – garancia ocenenia sa nezmení. Pri vkladaní mena nie je dôležité dávať DOB za meno, pretože informácie za menom sa k dopravcovi neprenášajú. Vloženie mena napr. pre dieťa: N.NOVAK/JANMR*P-C10 P-C10 je informácia nutná k tomu, aby systém dokázal aplikovať detskú zľavu. Tento postup vkladania dátumu narodenia by sa mal používať u všetkých dopravcov, pokiaľ je použitý tarif, ktorého výška závisí od veku cestujúceho (deti, mládežníci, študenti atď.).

Váš Travelport

0 comments
bottom of page