top of page

Správy z helpdesku – Direct Availability, Best Practices, registrácia k newsletteru



Vážení užívatelia,


ocenili byste efektívnejšie zobrazovanie letov na availabilite? Vyskúšajte nový spôsob availability, tzv. Direct Availability. Viac informácií nájdete tu.


Radi by sme vám pripomenuli zásady, ktoré je treba dodržovať pri knihovaní, rušení, separovaní atď. Venujte prosím pozornosť dokumentu GDS Best Practices. Dodržujte prosím najmä postup pri knihování a rušení. Pokiaľ máte v rezervácii lety, ktoré rušíte a zároveň lety na ktoré sa bude vystavovať letenka, oddeľte tieto dve transakcie uzatvorením a otvorením rezervácie. Správny postup teda je: zrušiť lety, podpísať a uzavrieť rezerváciu, otvoriť rezerváciu a vystaviť letenku na nové lety. Ďalej by sme radi zdôraznili, že pri separácií cestujúcich je dôležité najskôr skontrolovať, či prišiel od dopravcu nový „record locator“ pre separovaný PNR a až potom prevázať zmeny.


Dostávate náš newsletter, ale vaši kolegovia zatiaľ nie? Poraďte im ako sa pre odber newsletteru registrovať. Registrácia tu: https://www.travelportgds.cz/prihlaseni-k-odberu


Ďakujeme vám za priazeň.


Váš Travelport

0 comments
bottom of page