top of page

Správy z helpdesku – EMD voucher, FQP Assistant a Dual inventory fares



Vážení užívatelia,


prinášame vám novú várku noviniek.


1. Výmena ETKT na EMD voucher

Radi by sme vás zoznámili s novou funkcionalitou – výmenou elektronickej letenky na EMD voucher. Výmenu zatiaľ umožňujú BA, KL, AF a MK. Ďalší dopravci budú nasledovať. Postup výmeny nájdete tu.


Pre úplnosť ešte pripomíname výmenu EMD voucheru vystaveného dopravcom na elektronickú letenku tu.


2. FQP Assistant – nová verzia Smartpoint pluginu


FQP Assistant je dôležitý práve dnes v dobe kovidovej kedy výmeny leteniek podliehajú špeciálnym a neštandartným inštrukciám, ktoré sú stanovené jednotlivými leteckými spoločnosťami, napr. urobiť výmeny v rámci dvojročnej platnosti leteniek.


FQP Assistant teraz podporuje používanie kombinácie "Account Code" a "PTC - Discount Code". Stiahnite si novú verziu pomocou tohoto odkazu: https://src.cee-systems.com/fqp/fqp_setup.exe


FQP Assistant vám významne pomôže v týchto situáciach:

  • Pokiaľ si potrebujete zobraziť informatívnu tarifnú kalkuláciu a systém vám ju u daného PNRu po zadaní vstupu >FQ< alebo >FQBB< nevracia, prípadne pokiaľ nie je možné daný PNR použiť.

  • Pokiaľ je PNR už čiastočne preletený a vy potrebujete nájsť správnu knihovaciu triedu prespiatočnú cestu.

  • Pokiaľ potrebujete spočítať cenu upgradu do vyššieho tarifu na celú cestu včetne preletených segmentov.

3. Dual inventory warning message – upozornenie na špeciálne podmienky knihovania a vystavenia letenky Tarify, ktoré sú distribuované ako „Dual inventory fares“, vyžadujú určitú knihovaciu triedu pre rezerváciu a inú pre vystavenie letenky. Aby bylo možné taký tarif použiť je nutné, aby v dobe vystavenia letenky boli obe knihovacie triedy k dispozícií. Travelport preto teraz pridáva pri ukladaní tarifu zvláštne upozornenie – DUAL INVENTORY FARE: RECOMMEND TICKET TODAY. Cena je totiž garantovaná len v deň knihovania bez ohľadu na to, aký dátum je uvedený v maske ako posledný den, kedy sa dá letenka ešte vystaviť. Podrobnosti a príklad nájdete tu.


S pozdravom

Váš Travelport

0 comments
bottom of page